Új-Zéland a világon elsőként klímavédelmi szabályokat vezetett be a pénzügyi szektorba

Új-Zéland lesz a világon az első olyan ország, amely arra kötelezi a pénzügyi cégeket, hogy minden évben adjanak le jelentést arról, hogy a tevékenységük milyen hatással van a klímaváltozásra.

Az ország 2050-re karbonsemlegességet vállalt, most pedig a pénzügyi szektort is arra kötelezi, hogy ennek elérése érdekében vegyék ki a részüket. 

„A bankok, a biztosítók és az alapkezelők ezt megtehetik, ha ismerik befektetéseik környezeti hatásait” - nyilatkozta az éghajlatváltozásért felelős miniszter, James Shaw.

A kötelezettség egyik célja, hogy a pénzügyi cégeket arra ösztönözze, hogy a klímaváltozást rendszeresen vegyék figyelembe, mielőtt meghoznak egy üzleti, befektetési, hitelezési vagy biztosítási döntést. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.