Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Az ovisokat és az iskolásokat is ingyenesen tesztelik a XVIII. kerületben a hétvégén

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ingyenes tesztelésen vehetnek részt a XVIII. kerületi lakcímmel rendelkező, vagy a kerület valamelyik iskolájába vagy óvodájába járó gyerekek, és ezeknek az intézményeknek a dolgozói is.

A tesztelés részleteit Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere osztotta meg a Facebook-oldalán. Regisztálni április 16. éjfélig lehet. 

Április 17-én az A-K-val, április 18-án pedig az L-ZS-vel kezdődő vezetéknevű résztvevőket várják. Mivel a felsős gyerekeknek a középiskolásokhoz hasonlóan csak május 10-től kell iskolába menniük, az ő tesztelésüket az ezt megelőző hétvégén fogják végezni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.