Kiakadtak a BBC nézői, hogy Fülöp herceg halála miatt nem nézhették a kedvenc sorozataikat

A BBC úgy döntött, nem fogják az egész hétvégét Fülöp herceg temetésének szentelni, miután sok néző felháborodott, hogy múlt hétvégén minden tévé- és rádióműsort töröltek, hogy Fülöp haláláról szóló híreket sugározzanak. 

A BBC élőben közvetíti II. Erzsébet brit királynő férjének temetését, és lesznek további anyagaik is a témában, de csak a nap néhány órájában. A tervezett műsor így nagyrészt megmarad, az angol labdarúgókupa középdöntőjét is közvetíteni fogják.

A BBC rekordmennyiségű, nagyjából 110 ezer panaszt kapott a múlt hétvége után, amikor az uralkodó férjének halála szinte a teljes műsort felülírta. Sok néző nem láthatta a kedvenc sorozatait, ezért a streaming oldalakhoz fordultak, vagy egyszerűen kikapcsolták a tévét.

A brit köztévé megérti a panaszosokat, de úgy gondolják, hogy közszolgálati szerepüknek megfelelően cselekedtek:

„Fülöp herceg halála fontos esemény volt, amit nagy országos és nemzetközi figyelem övezett. Elfogadjuk, hogy vannak nézők, akik nem örültek, hogy ilyen részletesen tudósítottunk az eseményről, és hogy ez jelentés hatással volt a tévé- és rádióadások megszokott programjára. Minden ilyen változtatást óvatosan megfontoltunk, és a döntés megfelelt a BBC meghatározó szerepének. Hálásak vagyunk a visszajelzésekért, és mindig adunk a közönségünk véleményére.”

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.