Kiakadtak a BBC nézői, hogy Fülöp herceg halála miatt nem nézhették a kedvenc sorozataikat

külföld
2021 április 15., 18:22

A BBC úgy döntött, nem fogják az egész hétvégét Fülöp herceg temetésének szentelni, miután sok néző felháborodott, hogy múlt hétvégén minden tévé- és rádióműsort töröltek, hogy Fülöp haláláról szóló híreket sugározzanak.

A BBC élőben közvetíti II. Erzsébet brit királynő férjének temetését, és lesznek további anyagaik is a témában, de csak a nap néhány órájában. A tervezett műsor így nagyrészt megmarad, az angol labdarúgókupa középdöntőjét is közvetíteni fogják.

A BBC rekordmennyiségű, nagyjából 110 ezer panaszt kapott a múlt hétvége után, amikor az uralkodó férjének halála szinte a teljes műsort felülírta. Sok néző nem láthatta a kedvenc sorozatait, ezért a streaming oldalakhoz fordultak, vagy egyszerűen kikapcsolták a tévét.

A brit köztévé megérti a panaszosokat, de úgy gondolják, hogy közszolgálati szerepüknek megfelelően cselekedtek:

„Fülöp herceg halála fontos esemény volt, amit nagy országos és nemzetközi figyelem övezett. Elfogadjuk, hogy vannak nézők, akik nem örültek, hogy ilyen részletesen tudósítottunk az eseményről, és hogy ez jelentés hatással volt a tévé- és rádióadások megszokott programjára. Minden ilyen változtatást óvatosan megfontoltunk, és a döntés megfelelt a BBC meghatározó szerepének. Hálásak vagyunk a visszajelzésekért, és mindig adunk a közönségünk véleményére.”

(Guardian)