Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogalagútját

Pénteken lezárják a Lánchíd pesti gyalogalagútját, jelentette be a BKK. A híd budai hídfőjénél június közepéig még nyitva lesz a gyalogalagút.

A Lánchíd rozsdás korlátja 2021. március 30-án, a híd lezárása után két héttel.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Ezzel a BKK közleménye szerint újabb szakaszához érkezett a Lánchíd felújítása, pénteken, a pesti gyalogalagút lezárásával egyidőben a hídfelújítást végző A-Híd Zrt. átveszi a teljes munkaterületet.

A Lánchíd felújítása március 17-én kezdődött, azóta gyalog nem lehet átkelni a hídon - egészen a felújítás 2023-ra tervezett befejezéséig. A közúti forgalom elől június közepén zárják le a hidat, az a tervek szerint már 2022 decemberében újraindulhat. (Via MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.