Az ausztrál bíróság szerint a Google a felhasználók tudtán kívül is gyűjti a lokációs adatokat

Az ausztrál fogyasztóvédelmi hatóság szerint történelmi döntés született a bíróságon, ahol kimondták: a Google megtévesztette felhasználói egy részét, amikor tudtukon kívül lokációs adatokat gyűjtött róluk, írja az AFP

Fotó: HALIL SAGIRKAYA/Anadolu Agency via AFP

Az ítélet szerint a cég bizonyos esetekben akkor is tárolta a felhasználók lokációs előzményeit, magyarán, hogy merre jártak korábban, ha ezt a beállításokban letiltották. A Google azt sem tette világossá, hogy ha engedélyezik a böngészési és alkalmazási tevékenységük (Web & App Activity) rögzítését, azzal szintén hozzájárulnak a tartózkodási adatok tárolásához.

A fogyasztóvédelmi hatóság szeretné, ha a bíróság pénzbüntetést vagy más szankciót is kiszabna a cégre. A Google viszont nem ért egyet az ítélettel, és fellebbezést fontolgat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.