Jobbnál jobb elméletei vannak a QAnonnak Ivanka Trump oltásáról

agybaj
2021 április 16., 14:26

Ivanka Trump beoltatta magát. Aztán írt róla egy Twitter-posztot is, amiben elújságolta a hírt, és másokat is arra biztatott, hogy menjenek oltakozni. A QAnon-hívők órákon belül jobbnál jobb összeesküvés-elméletekkel álltak elő a hír hallatán.

link Forrás

A QAnon követői az elmúlt évtizedek legőrültebb összeesküvés-elméletében hisznek, ami szerint a világot a demokrata politikusok és hollywoodi sztárok pedofil-sátánista koalíciója irányítja, és Donald Trump valójában ellenük folytat szent háborút az amerikai hadsereg titkos támogatásával.

Van olyan QAnon-hívő, aki szerint a kép hamisítvány, vagy titkos üzenetet rejt, de olyan elmélet is van, ami szerint Donald Trump megöl(et)te a saját lányát, mert a mozgalom ellenségévé vált.

Akik azt mondják, hogy a kép kamu, azzal érvelnek, hogy nem látszik rajta a tű, vagy azzal, hogy Ivanka karjai keresztbe vannak rakva, ami azt jelenti, hogy a képet beállították.

A Telegramon több QAnon-hívő azt állította, hogy beszkennelték az Ivanka fotóin található QR kódot, ami egy számsorhoz vezetett, és ha arra rákeresnek a DuckDuckGo keresőmotorral, azt a weboldalt kapják, ahova a QAnon névtelen vezetője korábban feltöltötte a bejegyzéseit. A Vice is kipróbálta a QR kód szkennelést, de ők nem találtak ilyen összefüggést.

Van, aki nem a képi elemeken, hanem a szavakon rugózik: Ivanka a posztjában nem specifikálta, hogy milyen oltást kapott, ezért egy elmélet szerint biztos nem is a koronavírus-oltásról van szó.

A legmesszebb egy GhostEzra néven ismert QAnon-hívő ment, aki szerint Ivanka posztjának szóhasználata arra utal, hogy az apja megölette őt.

„Ivanka got her shot, never once did it say vaccine. Big difference” - írta a Telegramra. Az angolban a „shot” ugyanis ugyanannyira lehet lövés, mint vakcina. A „got her shot” („megkapta a lövést”) kifejezés pedig QAnon-körökben azt jelenti, hogy valaki ártott a mozgalom érdekeinek, ezért Donand Trump és csapata likvidálta.

Ez azért még GhostEzra követőinek is egy kicsit sok volt, és nem értették, miért kellett volna kinyírni Ivankát, akit eddig támogatott a QAnon közösség.

Azért olyan hívők is akadtak, akik simán csak elkeseredtek azon, hogy Donald Trump lánya képes volt bedőlni az általuk valósnak vélt háttérhatalomnak, és - az ő elméletük szerint - agykontroll-vakcinát oltatni magába. (VICE)