Kábítószerezési szokásaikról kérdezik az európaiakat

ÉLET
2021 április 17., 08:26

31országban indult az EU kábítószerügyi ügynökségének onlinefelmérése a droghasználatról márciusban, de a kérdőívet még közel két hétig ki lehet tölteni.

Az EU kábítószerügyi ügynöksége (EMCDDA) által elindított Európai Online Felmérés a Droghasználatról című vizsgálat célja a területen dolgozó szakemberek és politikai döntéshozóktudásánakbővítése a szerhasználati mintázatokról Európában, ésezáltal a jövőbeni drogpolitikák és beavatkozások támogatásaa szükséges információkkal.

Mint a közleményben írják, az európai kábítószerhelyzetmonitorozásával és a bevált gyakorlatok terjesztésévelfoglalkozó EMCDDA, mely az EU kábítószerügyi ügynöksége,ebben az évben már 31 országban 28 nyelven indít online felmérésta droghasználati szokásokról. Az új kérdőív, mely 6 héten át– március 18-tól április 30-ig lesz elérhető, modulokrabomlik, vizsgálva a szocio-demográfiai jellemzőket, szerhasználatimintázatokat, kábítószerekhez való hozzáférést (vásároltmennyiségek, árak), valamint a koronavírus járvány hatásait aszerhasználatra.

Az eredmények hozzájárulnakmajd az európai szerhasználati szokások és a fogyasztottmennyiségek megismeréséhez. Segítenek, hogy részletesebb,valósághűbb képet fessünk a drogpiac aktuális helyzetéről is.Ez elősegíti a drogpiaci becslések elkészítését nemzeti éseurópai szinten egyaránt, valamint hozzájárul a szakpolitikákfejlesztéséhez.

A kutatás teljesen anonim, magyar nyelven is elérhető, és ide kattintva lehet kitölteni.