Kilencezer alá esett a kórházban ápoltak száma, újabb 217 halálos áldozata van a járványnak

járvány
2021 április 17., 07:31

Folytatódott az elmúlt napok trendje, vagyis az új fertőzöttek száma még mindig az előző, a második hullám csúcsidőszakát idézi, ugyanakkor a kórházban ápoltak száma jó ütemben, a lélegeztetésre szorulóké kevésbé tempósan csökken. Az Operatív Törzs legfrissebb statisztikái szerint az elmúlt 24 órában több mint harmincezer teszttel 4604 új fertőzöttet azonosítottak, ez az átlagosnál alacsonyabb, de a WHO által ajánlott öt százalékos szintnél még mindig háromszor nagyobb, 15 százalékos pozitivitási rátát jelent.

link Forrás

A halálos áldozatok száma 217, ezzel a járvány okozta összhalálozás szombaton még pont nem lépte át a 25 ezret. Kórházi ápolásra már kilencezernél kevesebben szorulnak, gépi lélegeztetésre még mindig 1093-an. A kórházban ápoltak száma globálisan még így is kiemelkedő, bár a javulás is látványos az elmúlt időszakhoz képest.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Az oltási program is halad, pénteken 68245-en kapták meg az oltás első adagját, így már összesen 3,21 millió magyar kapott már legalább egy dózist.

link Forrás
link Forrás

A statisztikák alapján 12 megyében és Budapesten is csökkenőben az új fertőzöttek száma, a hét megyéből, ahol emelkedőben vannak a fertőzések, mindössze háromban kétszámjegyű a növekedés üteme. De még ezekben sem robbanásszerű a növekedés, Békésben és Zalában 17 százalék, Jász-Nagykun-Szolnokban 12 százalék a növekedési faktor az öthetes trendben.

link Forrás