Macron szerint a turisták egy része már visszatérhet nyáron Párizsba

turizmus
2021 április 18., 18:54

Emmanuel Macron úgy látja, hogy idén nyáron már visszatérhet a turisták egy része Párizsba - ha már beoltották őket, vagy bizonyítani tudják, hogy nincs koronavírus-fertőzésük. Franciaország épp a járványügyi korlátozások fokozatos lazítására készül. „Egy oltásra és tesztelésre vonatkozó igazoláson dolgozunk, hogy megkönnyítsük az utazást a korlátozások után a különböző európai országok között” - mondta a francia elnök a CBS Newsnak.

Az Eiffel-torony 2019 nyarán.
photo_camera Az Eiffel-torony 2019 nyarán. Fotó: MARTIN BUREAU/AFP

Eközben azonban négy ország - Argentína, Chile, Dél-Afrika és Brazília - lakosaira vonatkozóan épp szigorúbb beutazási feltételeket készülnek bevezetni Franciaországban, hogy elkerüljék a különösen fertőző vírusvariánsok bejutását. Akik ezekből az országokból érkeznek, 10 napos karanténra és rendőri ellenőrzésre is számíthatnak, valamint 36 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén-teszttel kell igazolniuk, hogy egészségesek.

Macron a járványhoz való hozzáállásukról azt mondta: „A cél mindig az, hogy a vírust kordában tartsuk, az oltást maximalizáljuk, és hogy fokozatosan feloldjuk a korlátozásokat.”

Franciaország a koronavírus által súlyosan érintett országok közé tartozik, 100 ezer halálos áldozata volt náluk a koronavírusnak. (AP)