115 vagy 116 éves korában meghalt a legöregebb amerikai, aki férje halála után több mint 50 évig tök egyedül élt

Akár 115, akár 116 éves korában halt meg, a hétvégéig Hester Ford volt a legidősebb élő amerikai. Az észak-karolinai fekete asszony pontos életkora azért kérdés, mert két régi népszámláláson eltérő adatokat jegyeztek fel, de a 115-tel is ő a rekorder.

Hester McCardell eszerint 1905 augusztusában születhetett egy észak-karolinai farmon, ahol főleg a gyapotföldön végzett kemény fizikai munkát, amíg 14 évesen össze nem házasodott a vele egyidős John Forddal. A következő évben meg is született az első gyereke az összesen 12-ből, akik között 8 lány volt. 

1953-ban, vagyis 48 éves korában a szintén észak-karolinai  Charlotte városába költöztek, ahol 20 éven át dolgozott dadaként. A férje 57 évesen, 1963-ban meghalt, Hester Ford innentől 108 éves koráig egyedül élt a régi közös otthonukban. Ekkor megcsúszott a kádban, és megsérültek a bordái, ami után a családjához költözött, és velük élt élete végéig. Bár utolsó éveiben demenciától szenvedett, a vallásos asszony ekkor is emlékezett kedvenc zsoltárainak szövegére.

Bár a források kicsit eltérő számokat mondanak, Hester Fordnak 68 unokája, 120 dédunokája és 126 ükunokája lehetett.

(via Huff Post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.