A hétvégéig el kell dönteni, hány nézőt engednek be az EB-meccsekre Münchenben, Bilbaóban és Dublinban

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétvégéig adott haladékot a nyári Európa-bajnokság három rendezővárosának, Münchennek, Bilbaónak és Dublinnak, hogy döntsön a nézők esetleges beengedéséről. Az UEFA eredetileg a végrehajtó bizottság hétfői üléséig várta a szükséges garanciákat, de most újra kitolta a határidőt.

A nemzetközi szervezet azt szeretné, ha minden helyszínen legalább korlátozott létszámban jelen lehetnének szurkolók. Viszont ha egy helyszín úgy dönt, hogy ez nem lehetséges vagy túl kockázatos, az nem jár automatikusan a rendezési jog elvesztésével. A többi kilenc társrendező már az első, április 7-i határidőig jelezte, hogy az adott helyszíneken mennyi nézőt szándékozik beengedni, közülük egyedül Budapest vállalta a telt házas rendezést.

A német szövetség azt szerette volna, hogy a lelátó egyötödét tölthessék meg szurkolók, ehhez azonban nem kapta meg a szükséges politikai támogatást. 

Münchenben a magyar válogatott is pályára lépne, ugyanis a németek ott fogadják mindhárom csoportellenfelüket, így a címvédő portugál és a világbajnok francia válogatottat is.
Az Európa-bajnokságot június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában - Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban - rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó