A hétvégéig el kell dönteni, hány nézőt engednek be az EB-meccsekre Münchenben, Bilbaóban és Dublinban

április 19., hétfő 13:27

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétvégéig adott haladékot a nyári Európa-bajnokság három rendezővárosának, Münchennek, Bilbaónak és Dublinnak, hogy döntsön a nézők esetleges beengedéséről. Az UEFA eredetileg a végrehajtó bizottság hétfői üléséig várta a szükséges garanciákat, de most újra kitolta a határidőt.

A nemzetközi szervezet azt szeretné, ha minden helyszínen legalább korlátozott létszámban jelen lehetnének szurkolók. Viszont ha egy helyszín úgy dönt, hogy ez nem lehetséges vagy túl kockázatos, az nem jár automatikusan a rendezési jog elvesztésével. A többi kilenc társrendező már az első, április 7-i határidőig jelezte, hogy az adott helyszíneken mennyi nézőt szándékozik beengedni, közülük egyedül Budapest vállalta a telt házas rendezést.

A német szövetség azt szerette volna, hogy a lelátó egyötödét tölthessék meg szurkolók, ehhez azonban nem kapta meg a szükséges politikai támogatást.

Münchenben a magyar válogatott is pályára lépne, ugyanis a németek ott fogadják mindhárom csoportellenfelüket, így a címvédő portugál és a világbajnok francia válogatottat is.
Az Európa-bajnokságot június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában - Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban - rendezik. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. (MTI)