Egy férfi betört egy siófoki nyaralóba, gázpalackkal fűtött, majd amikor kifogyott a gáz, egy másik nyaralóból lopott palackot

bűnügy
2021 április 19., 07:26

Egy év hat hónapra ítéltek egy férfit, aki két siófoki nyaralóba is betört, és ellopott két biciklit.

A vádirat szerint egy büntetett előéletű 47 éves férfi 2021 márciusában befeszítette egy siófoki üdülő ajtaját, majd néhány napig az ingatlanban lakott, miközben az ott található gázpalackok felhasználásával fűtött. Amikor kifogyott a gázból, a férfi a szomszédos nyaralóba is betört, és onnan egy további gázpalackot és egy olajradiátort vitt át abba az üdülőbe, ahova betört.

A férfi később úgy akart pénzhez jutni, hogy az egyik nyaralóból két kerékpárt is ellopott, majd az egyiket eladta. A vádlott a sértettektől összesen 77.000,- Ft értékben lopott, míg a bejárati ajtók megrongálásával további 17.600,- Ft kárt okozott.

Miután a tulajdonosok észlelték a betöréseket, a siófoki nyomozók rövid időn belül elfogták az elkövetőt. A férfit úgy tudták beazonosítani, hogy a vádlott a helyszínen hátrahagyott egy vásárlásról kiállított blokkot, amely alapján a rendőrök felkeresték az üzletet, megnézték a biztonsági kamera felvételeit, és a blokkon szereplő vásárlás időpontja alapján leszűrték, hogy ki lehetett a betörő.

A Siófoki Járásbíróság 2021. április 13-án a férfit bűnösnek mondta ki valamennyi bűncselekmény elkövetésében, ezért őt halmazati büntetésül egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.