Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Koronavírus: 197 halott, de javuló járványadatok

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Folytatódik a múlt heti javuló tendencia a járványadatokban. A kevés új fertőzött (2680) elsősorban a kevés új tesztnek (19 ezer) köszönhető, de mindenképp biztató, hogy a minták 14 százaléka pozitív. Ez még mindig messze van ugyan a kontroll alatt tartott járvány szintjétől - ahhoz sokkal többet kellene tesztelni -, de jóval kedvezőbb a március végi szintnél, amikor minden negyedik teszt fertőzöttséget mutatott.

Ezzel együtt az elmúlt két hétben még mindig Magyarországon regisztrálták a negyedik legtöbb fertőzöttet lakosságarányosan, ha az európai uniós országokat nézzük. Az előző naphoz képest valamelyest nőtt a kórházban ápolt fertőzöttek száma, de továbbra is kilencezer alatt van. A lélegeztetőgépen levők száma is stagnál.

Mindemellett 197 újabb áldozata van a járványnak, összesen több mint 25 ezren haltak meg eddig. 

Az utóbbi hetek tendenciáihoz képest kevés, alig 14 ezer ember kapott oltást vasárnap. Összesen több mint 3,2 millióan kaptak már legalább egy adagot, a tervek szerint 3,5 milliónál nyitnak a teraszok. Ez néhány nap múlva lehet reális.

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó