Saját anyja raboltatta el a francia kislányt

Saját anyjánál találták meg Svájcban azt a nyolcéves kislányt, akit kedden raboltak el a nagymamájától. Az akció a hatóságok szerint a gyerek anyjának kérésére történt.

A kislány felügyeleti jogát az anyai nagymamája szerezte meg tavaly januárban, miután az anya, Lola Montemaggi azt mondta a kihallgatásokon, hogy a társadalom peremén szeretne élni, és egy lakókocsiban akar lakni, "radar alatt".

A kislányt három férfi rabolta el a nagymamától. Egyikük a kocsiban várt, míg a másik kettő gyermekvédelmi szakembernek adta ki magát a nő előtt. Erőszakot nem kellett alkalmazniuk. A gyereket 20 perccel az elrablás után átadták az anyjának.

Svájc és Franciaország határán a három férfi, az anya és a gyerek gyalog keltek át, ahol egy másik férfi felvette a nőt és a kislányt, és egy hotelbe vitte őket. A következő napot egy másik városban töltötték, ahol egy nő szállásolta el őket, majd abba az elhagyatott gyárépületbe vitték őket, ahol végül a hatóságok rájuk találtak.

A kislányt jó egészségben találták meg, az anyját a svájci rendőrök őrizetbe vették. Hamarosan európai elfogatóparancsot fognak kiadni ellene, és Franciaország kiadatási engedélyt kér majd Svájctól. A kislányról pszichológus és szociális munkás gondoskodik, mielőtt visszakerülne a nagymamához.

Az elrablással kapcsolatban öt embert gyanúsítanak, köztük azt a hármat, akik végrehajtották az akciót. A hatóságok szerint a gyermekrablók nagyon felkészültek voltak, túrafelszerelés és hamis rendszámtáblák is voltak náluk. A rendőrség előtt korábban nem voltak ismertek.

A hatóságok szerint a férfiak egy államellenes csoporthoz tartoztak, egyikük úgy gondolta, hogy tettével megmenti a gyerek életét, de azt elismerte, hogy lehet hogy az anya manipulálta őt. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.