Saját anyja raboltatta el a francia kislányt

bűnügy
2021 április 19., 13:07

Saját anyjánál találták meg Svájcban azt a nyolcéves kislányt, akit kedden raboltak el a nagymamájától. Az akció a hatóságok szerint a gyerek anyjának kérésére történt.

A kislány felügyeleti jogát az anyai nagymamája szerezte meg tavaly januárban, miután az anya, Lola Montemaggi azt mondta a kihallgatásokon, hogy a társadalom peremén szeretne élni, és egy lakókocsiban akar lakni, "radar alatt".

A kislányt három férfi rabolta el a nagymamától. Egyikük a kocsiban várt, míg a másik kettő gyermekvédelmi szakembernek adta ki magát a nő előtt. Erőszakot nem kellett alkalmazniuk. A gyereket 20 perccel az elrablás után átadták az anyjának.

Svájc és Franciaország határán a három férfi, az anya és a gyerek gyalog keltek át, ahol egy másik férfi felvette a nőt és a kislányt, és egy hotelbe vitte őket. A következő napot egy másik városban töltötték, ahol egy nő szállásolta el őket, majd abba az elhagyatott gyárépületbe vitték őket, ahol végül a hatóságok rájuk találtak.

A kislányt jó egészségben találták meg, az anyját a svájci rendőrök őrizetbe vették. Hamarosan európai elfogatóparancsot fognak kiadni ellene, és Franciaország kiadatási engedélyt kér majd Svájctól. A kislányról pszichológus és szociális munkás gondoskodik, mielőtt visszakerülne a nagymamához.

Az elrablással kapcsolatban öt embert gyanúsítanak, köztük azt a hármat, akik végrehajtották az akciót. A hatóságok szerint a gyermekrablók nagyon felkészültek voltak, túrafelszerelés és hamis rendszámtáblák is voltak náluk. A rendőrség előtt korábban nem voltak ismertek.

A hatóságok szerint a férfiak egy államellenes csoporthoz tartoztak, egyikük úgy gondolta, hogy tettével megmenti a gyerek életét, de azt elismerte, hogy lehet hogy az anya manipulálta őt. (BBC)