Ajándék spanglival vár minden beoltott felnőttet egy New York-i fűaktivista

Egy ismert New Yorki- marihuánaaktivista, a 74 éves Dana Beal április 20-án, azaz a füvezés nemzetközi világnapján megtekert spanglit fog adni mindenkinek, aki felkeresi, és igazolni tudja, hogy beoltották a koronavírus ellen, írja a New York Post

Beal szerint hasonlóan ahhoz, ahogy mondjuk a Krispy Kreme ingyen fánkkal jutalmazza az oltakozó embereket, úgy szerinte ennyit ő is megtehet az orvosi marihuána-mozgalom nevében. 

Dana Beal és Cynthia Nixon egy 2018-as New York-i fűlegalizáció melletti rendezvényenFotó: WILLIAM VOLCOV/Brazil Photo Press via AFP

New York államban múlt hónapban legalizálták a marihuána rekreációs célú fogyasztását, így már jogi akadálya sincs a keddi akciónak. 

Beal évtizedek óta az amerikai fűlegalizálási mozgalom ismert arca, rengeteg eseményt szervezett, volt már őrizetben is marihuánakereskedelem vádjával. Kedden a Manhattan Parkban délelőtt 11 és délután 4:20 között fogja várni az embereket, akiknek oltási papírral kell igazolniuk, hogy megkapták a védőoltást. 

Beal elmondása szerint fog mindenkinek spangli jutni, aki felbukkan majd. Személyesen tekerte meg a cigiket, az utolsó darabbal hétfő este végzett. Tervez egy hasonló eseményt majd május elsejére, a város Kannabisz Parádéjára is. Mindkét alkalomra több ezer spanglival készül. Állítása szerint olyan marihuánát használt, amit már nem árulhatna, mivel lejárt a hivatalos szavatossági ideje, és árusításhoz már nem elég friss, ugyanakkor tökéletesen jó minőségű, kiváló fű, tette hozzá. 

Az új New York-i törvények szerint a spangli átadása sem törvénytelen, ha az 21 évnél idősebb felnőttek között történik, a közparkokban pedig a fűszívásra immár ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a sima dohányzásra. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.