Ajándék spanglival vár minden beoltott felnőttet egy New York-i fűaktivista

ÉLET
2021 április 20., 07:53

Egy ismert New Yorki- marihuánaaktivista, a 74 éves Dana Beal április 20-án, azaz a füvezés nemzetközi világnapján megtekert spanglit fog adni mindenkinek, aki felkeresi, és igazolni tudja, hogy beoltották a koronavírus ellen, írja a New York Post.

Beal szerint hasonlóan ahhoz, ahogy mondjuk a Krispy Kreme ingyen fánkkal jutalmazza az oltakozó embereket, úgy szerinte ennyit ő is megtehet az orvosi marihuána-mozgalom nevében.

Dana Beal és Cynthia Nixon egy 2018-as New York-i fűlegalizáció melletti rendezvényen
photo_camera Dana Beal és Cynthia Nixon egy 2018-as New York-i fűlegalizáció melletti rendezvényen Fotó: WILLIAM VOLCOV/Brazil Photo Press via AFP

New York államban múlt hónapban legalizálták a marihuána rekreációs célú fogyasztását, így már jogi akadálya sincs a keddi akciónak.

Beal évtizedek óta az amerikai fűlegalizálási mozgalom ismert arca, rengeteg eseményt szervezett, volt már őrizetben is marihuánakereskedelem vádjával. Kedden a Manhattan Parkban délelőtt 11 és délután 4:20 között fogja várni az embereket, akiknek oltási papírral kell igazolniuk, hogy megkapták a védőoltást.

Beal elmondása szerint fog mindenkinek spangli jutni, aki felbukkan majd. Személyesen tekerte meg a cigiket, az utolsó darabbal hétfő este végzett. Tervez egy hasonló eseményt majd május elsejére, a város Kannabisz Parádéjára is. Mindkét alkalomra több ezer spanglival készül. Állítása szerint olyan marihuánát használt, amit már nem árulhatna, mivel lejárt a hivatalos szavatossági ideje, és árusításhoz már nem elég friss, ugyanakkor tökéletesen jó minőségű, kiváló fű, tette hozzá.

Az új New York-i törvények szerint a spangli átadása sem törvénytelen, ha az 21 évnél idősebb felnőttek között történik, a közparkokban pedig a fűszívásra immár ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a sima dohányzásra.