Törvény tilthatja Amerikában a nagymacskák magántulajdonban tartását

Megtiltanák a nagymacskák, így az oroszlánok és tigrisek magántulajdonban tartását az Egyesült Államok szenátusának törvényhozói, természetesen a netflixes Tiger King című sorozat hatására. Az Állatvédelmi Intézet szerint a sorozat segített rávilágítani „a fogságban tartott nagymacskák kizsákmányolására”.

Decemberben a képviselőházban nagy többséggel már elfogadták a nagymacskákat védő törvényt, de a törvényhozáshoz a tervezetet nagy többséggel el kell fogadnia a szenátusnak is.

Hétfőn Richard Blumenthal demokrata szenátor azt mondta, ő támogatja két másik szenátorral, a szintén demokrata Tom Carperrel és a republikánus Susan Collinsszal együtt.

Az Egyesült Államokban jelenleg több fogvatartott tigris van, mint ahány vadon élő tigris él a világon összesen.

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó