Balitól északra eltűnt egy tengeralattjáró 53 emberrel a fedélzetén

Az indonéz haditengerészet nagy erőkkel keresi egy 53 emberrel a fedélzetén eltűnt tengeralattjáróját, ami a Bali szigetétől északra fekvő vizeken gyakorlatozott, de az eredményekről már nem tudott beszámolni.

A KRI Nanggala-402 2014. október 5-én.Fotó: Alex Widojo/Anadolu Agency via AFP

Indonézia katonai főnöke közölte, hogy hadihajókat küldtek a KRI Nanggala-402 hajó keresésére. A tisztek Ausztrália és Szingapúr segítségét is kérték, de egyik ország sem nyilatkozott az ügyben.

A német gyártmányú tengeralattjáró helyi idő szerint kora reggel tűnt el a Bali partjaitól kb. 100 km-re eső, elég mély vizeken.

Egyes jelentések szerint a kapcsolat azután szakadt meg a tengeralattjáróval, hogy engedélyt kapott a mélyebb vizekbe való merülésre.

A hajó az öt tengeralattjáró egyike, amit Indonézia üzemeltet. Az 1970-es évek végén készült, és kétéves átalakításon esett át Dél-Koreában, amit 2012-ben fejeztek be. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.