Bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoznak a Nemzeti Örökség Intézeténél

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy ügyben, ami érinti a Nemzeti Örökség Intézetet is - árulta el Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére. Az ügyben 9 embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük négyen már személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt állnak.

Hadházy Ákos azért fordult Polthoz, mert úgy értesült, a Nemzeti Örökség Intézete Fiumei úti székhelyén március végén, bűnügyi és NAV-os akció keretében számítógépeket foglaltak le, és állítólag az Intézet vezetői beosztású munkatársai közül többeket el is vittek az eljáró személyek.

Polt lányegében megerősítette Hadházy értesüléseit, de a nyomozás érdekeire való tekintettel többet nem árult el.

A Nemzeti Örökség Intézete 2013-ban jött létre, honlapja szerint „azzal a céllal, hogy a nemzeti emlékezet és emlékezés számára intézményes kereteket biztosítson”. Az intézet nemzeti és történelmi emlékhelyekkel valamint a Nemzeti Sírkert gondozásával foglalkozik. Emellett segíti a jelenleg Harrach Péter elnöklete alatt álló Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság munkáját is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.