Mészároshoz közeli cég vette meg a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt. Andrássy úti ingatlanjait

gazdaság
2021 április 21., 15:07

220 négyzetméternyi ingatlanoz jutott hozzá az Andrássy út 57. szám alatt egy vagyonkezelő cég, amelynek tulajdonosa a Mészáros-közeli Konzum PE magántőkealap - írja a hvg.hu. Ebben az ingatlanban működött korábban a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt. budapesti mintaboltja, ahová leggyakrabban Szarvasi kávéfőzőért jártak a fővárosiak.

A Konzum PE tulajdonában álló Konzum B32 Kft. összesen négy helyiséget szerzett az épületben, kettőt a földszinten, kettőt az első emeleten. Egy 67 és egy 55 négyzetméteres raktárat, egy 70 négyzetméteres üzlethelyiséget és egy 28 négyzetméteres lakást vett meg a Mészároshoz köthető vállalkozás összesen 105 millió forintért a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. árverésén. Egyébként a kikiáltási ár is 105 millió forint volt, eszerint tehát nem volt más licitáló. Az árverésre a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt. felszámolása miatt került sor.

A hvg.hu szerint az árverés tavaly júliusban zárult, Mészárosék idén januárban kerültek a tulajdoni lapra. Nem tudni, hogy eleve ők licitáltak-e, mindenesetre a tulajdoni lapok szerint a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt.-től rögtön hozzájuk kerültek az ingatlanok.

Mészáros cégeinek nem ez az egyetlen ingatlanérdekeltsége az Andrássy úton, az 59-ben működik az Opus Global nevű tőzsdei cég, az Andrássy 105. alatt álló villaépület tulajdonosa pedig A105 Realty Project Kft., ami szintén Mészároshoz kötődik.