Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Női bugyikat küldenek postán a francia miniszterelnöknek a fehérneműárusok

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Rendszeresen kap postán női fehérneműket Jean Castex francia miniszterelnök, a fehérneműárusok ugyanis ezekkel a küldeményekkel tiltakoznak a Franciaországban hatályos járványvédelmi intézkedések ellen.

Az a problémájuk, hogy a jelenlegi szabályok szerint csak azok a boltok tarthatnak nyitva, melyek a kormány minősítése szerint alapvető fogyasztási cikkeket árulnak, a fehérneműboltokat pedig nem sorolták ebbe a kategóriába. Még annak ellenére sem, hogy a könyvesboltok, a lemezboltok és a virágárusok a szabályok szerint nyitva tarthatnak, ugyanis a kormány szerint alapvető fogyasztási cikkeket árulnak.

A boltokat képviselő Action Culottée csoport aktivistái rendszeresen posztolnak képeket a közösségi médiába arról, hogy a gondjaikat listázó levelek mellé épp milyen női fehérneműket tesznek a miniszterelnöknek címzett borítékokba.

A csoport egyik szervezője szerint már 200 bolt csatlakozott a kezdeményezésükhöz, ami 200 bugyit jelent a miniszterelnök íróasztalán. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.