Öt hónappal szökése után ismét elkapták a világ egyik legjelentősebb illegális fegyverkereskedőjét

A brazil rendőrségnek sikerült elkapnia João Filipe Barbierit, aki öt hónappal ezelőtt hamis papírokat használva egyszerűen kisétált a börtönből. Korábban azért ítélték el, mert tagja volt annak a bűnszervezetnek, amely medencetartozékok közé rejtve több száz fegyvert csempészett át az Egyesült Államokból Brazíliába, írja a BBC

Barbieri a bűnszervezet vezetőjének, a Fegyverek uraként is emlegetett Frederick Barbierinek a mostohafia. A férfit most az anyja otthonában fogták el, Rio de Janeiro szegénynegyedében. 

A bűnszervezetet 2017-ben számolták fel, amikor a riói reptéren megtalálták a teherrakomány közé rejtett 60 gépfegyvert. A hatóságok szerint a fegyvereket a riói drogbandáknak szánták. 

Barbieri a szervezet egyik vezetője volt, és összesen 27 évnyi börtönre ítélték. 2020 novemberében azonban a korai szabadlábra helyezését igazoló hamis papírt szerzett be, és ezzel ki tudott menni a börtönből. Három államban is bujkált, de végül kénytelen volt visszatérni Rióba, mert elfogyott a pénze, és a drogkartelek komolyabb összeggel tartoztak neki. De ekkor már a rendőrök is kiszúrták, és elkapták a férfit. Szerdán fogták el Rio közelében. 

Barbieri mostohaapját szintén 2017-ben kapták el, de az Egyesült Államokban. Ő 13 évet kapott, amit Miamiban kell leülnie. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.