A legkeresettebb 50 bűnöző közül fogott el egyet nemzetközi együttműködéssel a rendőrség

A rendőrség közleménye szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kiskorú sérelmére elkövetett szexuális erőszak, szexuális kényszerítés és kábítószerrel visszaélés rendelte el a miskolci M. Gyula Dávid körözését. A 33 éves férfi a 2018 és 2020 között elkövetett bűncselekmények súlya miatt a legkeresettebb bűnözők 50-es listájára is felkerült.

A nyomozók a férfit végül Németországban találták meg, ahol egy összehangolt, közös nemzetközi akcióban 2021. április 22-én, a reggeli órákban az alsó-szászországi Dinklage városában fogták el a német rendőrök. Kiadatásáról később döntenek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.