Akkorát robbantottak a nembejelentő bulin, hogy többen azt hitték, földrengés volt

idióta rekordok
2021 április 23., 04:30

Massachusetts állam határa közelében egy kingstoni rendőrségen kedden este többen is hangos robbanásról tettek bejelentést. Kiderült, hogy nem a föld rengett, hanem pár várossal arrébb egy nembejelentő bulit tartottak több mint 36 kilónyi robbanóanyaggal.

A család egy régi kőbányában robbantott, amit a rendőrség szerint alapesetben arra szoktak kibérelni, hogy ott lőgyakorlatokat tartsanak. A közelben élők közül többen azt gondolták, földrengés van, mert sok ház nemcsak megmozdult a robbanás következtében, de több olyan is volt, amiben károk keletkeztek. Az NBC 10 Boston tévécsatornának nyilatkozó házaspár azt mondta, a falról leestek a képek, a szomszédjaiknál pedig megrepedt a fal.

photo_camera Egy 2017-es videóból kivágott kép, ami egy olyan nembejelentő bulin készült, ahol a robbanás bozóttüzekhez vezetett. Fotó: HO/AFP

Úgy tudni, hogy a robbanásban senki nem sérült meg – nem úgy, mint azon a nembejelentő bulin, ahol az apa felrobbant –, a robbanóanyagot szállító férfi pedig a történtek után jelentkezett a rendőrségen. A rendőrség közölte, látták a robbantásról készített videót, és annyit elmondhatnak, a születendő gyerek fiú lesz. (Guardian)