Felrobbant a nembejelentő bulira épített szerkezet, meghalt az apa

idióta rekordok
2021 február 23., 05:33

A 28 éves Christopher Pekny különlegessé szerette volna tenni az eseményt, melyen feleségével születendő gyerekük nemét akarták bejelenteni, ezért épített egy pirotechnikai szerkezetet. Az eszköz azonban felrobbant, és megölte a férfit, 27 éves fivérét pedig megsebesítette - írja a Buzzfeed News.

A New York-i rendőrség közlése szerint a baleset vasárnap történt, az ügyben a tűzszerészek is nyomoznak. Egyelőre nem vádoltak meg senkit.

Amerikában nagyon népszerűek azok a bulik, melyeken a jövendőbeli szülők bejelentik, fiút vagy lányt várnak-e. Az elmúlt időkben azonban több ilyen parti is rosszul sült el. Tavaly szeptemberben egy ilyen buli okozott tűzvészt Dél-Kaliforniában, melyben egy tűzoltó életét vesztette. Akkor is egy a látvány kedvéért eldurrantott füstbomba okozta a katasztrófát. 2019-benegy 56 éves nagyszülő halt meg, amikor családja egy csőbombát fabrikált a nembejelentő bulira.

A pirotechnikai eszközöket azért használják, mert a felrobbanó füstbomba színe árulja el, hogy a kisbaba fiú lesz vagy lány: ha fiú, akkor kék füst száll föl, ha lány, akkor pedig rózsaszín. Tavaly egy másik nembejelentő buli is bekerült a hírekbe, szerencsére akkor senki sem halt meg. Egy dubaji influenszerpár a Burzs Kalifa felhőkarcolóhoz szervezte a partit, ahol nem színes porral töltött lufikat robbantottak, hanem közel 100 ezer dollárt fizettek azért, hogy a nagy bejelentést magára a korábban Dubaj-torony néven ismert, 828 méter magas épületre vetíthessék ki.

A címlapkép illusztráció, így néz ki általában a nembejelentő robbantás.