Bocsánatot kért a JP Morgan, hogy pénzelte volna az Európai Szuperligát

futball
2021 április 23., 11:54
Egy járókelő a Szuperligában érintett Juventus elnökét, Andrea Agnellit ábrázoló gúnyrajzot fényképez az Olasz Futballszövetség római székházánál.
photo_camera Egy járókelő a Szuperligában érintett Juventus elnökét, Andrea Agnellit ábrázoló gúnyrajzot fényképez az Olasz Futballszövetség római székházánál. Fotó: BARIS SECKIN/Anadolu Agency via AFP

"Egyértelműen tévesen ítéltük meg a közönség álláspontját, és azt, hogyan hatott volna ez a jövőre. Tanultunk az esetből" - ezekkel a mondatokkal kért bocsánatot a nyilvánosságtól a JP Morgan banki egyik képviselője, amiért a héten bejelentett, majd egyből el is bukott Európai Szuperligát a bank finanszírozta volna.

Az Európai Szuperliga névre keresztelt új, nemzetközi focibajnokság ötletét hétfőn jelentette be az alapító 12 klub, hogy aztán a projekt szerdára teljesen elhaljon a szurkolók, a politikusok és a futballszakma ellenállásán. Mostanra a Real Madridon és a Barcelonán kívül minden klub visszalépett a szuperligától, így az most a Real elnöke, Florentino Perez szerint "készenléti állapotba" került.

A JP Morgan 3,5 milliárd euróval támogatta volna a liga indulását, a klubok a pénzt infrastrukturális beruházásokra és a járványhelyzet miatt megingott anyagi helyzetük rendezésére fordíthatták volna. (Via HVG)