Bocsánatot kért a JP Morgan, hogy pénzelte volna az Európai Szuperligát

Egy járókelő a Szuperligában érintett Juventus elnökét, Andrea Agnellit ábrázoló gúnyrajzot fényképez az Olasz Futballszövetség római székházánál.Fotó: BARIS SECKIN/Anadolu Agency via AFP

"Egyértelműen tévesen ítéltük meg a közönség álláspontját, és azt, hogyan hatott volna ez a jövőre. Tanultunk az esetből" - ezekkel a mondatokkal kért bocsánatot a nyilvánosságtól a JP Morgan banki egyik képviselője, amiért a héten bejelentett, majd egyből el is bukott Európai Szuperligát a bank finanszírozta volna.

Az Európai Szuperliga névre keresztelt új, nemzetközi focibajnokság ötletét hétfőn jelentette be az alapító 12 klub, hogy aztán a projekt szerdára teljesen elhaljon a szurkolók, a politikusok és a futballszakma ellenállásán. Mostanra a Real Madridon és a Barcelonán kívül minden klub visszalépett a szuperligától, így az most a Real elnöke, Florentino Perez szerint "készenléti állapotba" került.

A JP Morgan 3,5 milliárd euróval támogatta volna a liga indulását, a klubok a pénzt infrastrukturális beruházásokra és a járványhelyzet miatt megingott anyagi helyzetük rendezésére fordíthatták volna. (Via HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.