Hat év börtönt kapott a férfi, aki SZFE-s maszk miatt késelt a csepeli buszon

bűnügy
2021 április 23., 14:44

Hat év börtönre és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a csepeli bíróság Ó. Bencét, aki február 25-én késsel sebesítette meg egy SZFE-maszkos nő arcát a 151-es buszon, közölte a 24.hu megkeresésére Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

A 37 éves Ó. Bencét február 25-én fogták el, miután Csepelen, a Szent Imre téren várakozó 151-es buszon szóváltást követően megsebezte egy nő arcát. A férfi feltehetően azért támadt a nőre, mert SZFE feliratú maszkot viselt, azt le akarta vágni róla.

link Forrás

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak, valamint súlyos testi sértés kísérlete miatt.

A támadó korábbi ügyeiről a Telex számolt be. 2018. április 8-án a férfi egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe. Az újságíró a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról, amikor észrevette, hogy valaki feltűnően nagy hévvel tépkedi le a választási plakátokat a megállóban. A telefonjával készített fotókat, hogy azokat beküldje a szerkesztőségnek. Ezt észrevette a férfi, odament hozzá, megpróbálta kicsavarni a kezéből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujját és hosszan ráharapott. Csak azután engedte el, miután az újságíró megígérte, hogy kitörli a képeket, de ezután követte a férfit, felszállt vele a villamosra, köpködte, gyalázta és megfenyegette, hogy megöli.

A másik ügyről Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezetének, a Societasnak az elnöke mesélt. Ó. Bence 2019. április 18-án az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren. Előbb egy 65 éves aktivista nőt kezdett el locsolni valami piros löttyel, majd hozzávágta a palackot, miközben gyalázta az MSZP-t. Torzsa ekkor megpróbálta megvédeni az asszonyt, de Ó. Bence nekitámadt, levitte a földre, a kezébe harapott, majd a kabátjával kezdte el fojtogatni. Két perc után választották szét őket, ezután Ó. Bence elrohant. A rendőrök aztán elfogták, erről írt az ügyészség. Torzsát többször is szembesítették Ó. Bencével, azt mondta róla a politikus, hogy „ő egy nyomorult sorsú gyerek, de egyáltalán nem hülye”.