Joe Biden bedurrantja a transzatlanti bulit, júniusban Európába jön

Joe Biden az első külföldi útjára készül elnökként, és egyből átszelné az óceánt. A Fehér Ház még ma bejelentheti, hogy Biden júniusban az Egyesült Királyságba, majd Brüsszelbe utazik. Az út célja, hogy bizonyítsa, kormánya mennyire elkötelezett a transzatlanti szövetség iránt, illetve hogy megerősítse a kapcsolatokat az Egyesült Államok legfőbb európai szövetségeseivel.

Biden először a G7 csúcstalálkozójára megy, amit idén Cornwallban tartanak június 11-13. között. Ezután Brüsszelbe utazik, ahol az Európai Unió vezető tisztségviselőivel találkozik, majd részt vesz a NATO június 14-i csúcstalálkozóján.

Joe Biden kampányrendezvényen Pennsylvaniában 2020 november 2-ánFotó: Drew Angerer/AFP

Az elnöknek lesz mit helyrehoznia a szövetségeseivel, miután Donald Trump, akinek az első külföldi útja elnökként egyébként Szaúd-Arábiába vezetett, elég sok országot magára haragított. (AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.