Késes támadó ölt meg egy francia rendőrnőt Párizs mellett

Késes támadó ölt meg egy francia rendőrségi dolgozót a Párizshoz közeli Rambouillet településen.

A támadás péntek délután történt, a rendőrőrs adminsztratív feladatokat ellátó munkatársa az ebédszünetéről tért vissza az épületbe. Támadója, egy 36 éves férfi a szemtanúk szerint már egy ideje a helyszínen sétálgatott és telefonált. Mikor a nő bement az épületbe, a férfi nekirontott és nyakonszúrta. Az áldozat kollégái tüzet nyitottak a férfira. A meglőtt férfit kórházba szállították, de belehalt a sérüléseibe.

A férfiról annyit tudni, hogy Tunéziából érkezett az országba több évvel ezelőtt. A titkosszolgálatok előtt nem volt ismert. A hatóságok lehetséges terrorcselekményként kezelik a támadást. 

Yvelines megyében, ahol a pénteki támadás történt, öt éve két rendőrt késeltek halálra az otthonukban, és a megyében található Conflans Saint-Honorine település is, ahol tavaly egy terrorista támadás során lefejezték Samuel Paty tanárt. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.