Lefotózott, majd otthagyott egy gödörbe zuhant és segítségért kiáltó férfit, aki reggelre meghalt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt indított nyomozást egy férfi ellen, aki lefotózott, majd otthagyott egy gödörbe zuhant és segítségért kiáltó férfit, aki reggelre meghalt.

Az eset még november 6-án történt, a férfi este 8 körül zuhant fejjel előre a XXII. kerületi Pék utca és Ady Endre utca kereszteződésénél lévő út menti gödörbe. Percekkel később sétált arra egy férfi, aki észrevette a gödörbe zuhant embert, de nem segített neki, csak lefotózta őt, és elsétált. A segítségre szoruló férfit másnap reggel holtan találták meg a gödörben.

A történteket rögzítette egy kamera, a felvétel alapján a rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akik felismerik a videón látható férfit. (24.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.