Napokkal a terasznyitás előtt ittak meg egy sört a balotaszállási kocsmában, amit emiatt egy évre bezárnak

„Lakk Balázs épp sörözgetett, amikor beléptek a rendőrök. Ettől úgy meglepődött, hogy az utolsó kortyot elfelejtette meginni” – olvasható a Blikk cikkében, ami szerint a balotaszállási kocsmát emiatt az egy sör miatt egy évre bezárják. A kocsmában épp a szombati terasznyitásra készültek, a személyzet takarított, amikor a már említett Lakk Balázs, aki nem a kocsmában dolgozik, elmondása szerint meghívta a két pultost – akiket a cikk Marika és Erzsike néni néven említ – kávéra, ők meg visszahívták őt egy sörre.

A lap szerint az egymillió forintos bírságot a kocsma alkalmazottainak kell megfizetnie. Hozzátették, hogy „ősszel is Erzsike néni szolgálta ki azt a vendéget, aki azonnal kinyitotta a sörösdobozt, majd pont belesétált az ajtón belépő körzeti megbízott karjaiba”. Balotaszállás egyetlen kocsmáját, ahol gázpalackot is lehet kapni, akkor csak három napra kellett bezárni.


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.