Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Orbán Viktor Rogán Antallal is megivott egy pofa sört

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában elhangzottaknak megfelelően maga is megünnepelte a teraszok újranyitását egy pofa sörrel, amiről Facebook-oldalán fényképet is közzétett. Azon kivehetetlenül homályosra fotózott háttér előtt emeli a poharát, talán arra az asztaltársaságra, melynek tagjai nem felé fordulnak:

A vendéglátóhelyek teraszainak újranyitását, aminek egyedüli feltételeként Orbán azt az etekintetben teljes mértékben irreleváns mérőszámot szabta, hogy már 3,5 millió ember kapjon legalább egy adag védőoltást, Orbán egy olvasónk felvétele szerint Rogán Antal társaságában ünnepelhette.

Orbán Viktor és Rogán Antal söröznek.Fotó: Olvasónk felvétele

Erről ő maga már nem közölt fotót. Olvasónk felvétele alapján a sörözést a kormány székhelye, a Karmelita kolostor közelében, a Budai Várban ejtette meg a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszterrel. Orbán péntek reggeli rádióinterjújában nagy kuncogások közepette amúgy úgy fogalmazott, "rám is vár egy korsó sör a teraszomon".

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó