Továbbra is 200 fölött a járvány napi áldozatainak a száma, de a többi adat javul

járvány
2021 április 24., 07:41

212 újabb áldozata van a koronavírus járványnak az operatív törzs napi jelentése szerint. Továbbra is sok a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleset, az elmúlt hét nap átlaga 206.

link Forrás

A múlt heti rekordhalálozáshoz képest ugyanakkor már csökken az áldozatok száma.

link Forrás

A járványhelyzet javul Magyarországon. 2 796 új fertőzöttet regisztráltak. Ezt a számot nem annyira az előző napival érdemes összevetni, hanem az egy héttel korábbi adattal (múlt héten szombaton 4 604 új fertőzöttet jelentettek). Igaz, akkor 30 ezer tesztet végeztek, most csak 24 ezret. Az összes vizsgálaton belül a pozitív tesztek aránya 12 százalék.

link Forrás

Minden megyében csökken az elmúlt héten regisztrált fertőzöttek száma.

link Forrás

A kórházban ápolt koronavírusos betegek száma is tovább csökkent, 6 737-re. Március 4-én volt ennél alacsonyabb ez a szám, akkor a harmadik hullám felfutó szakaszában.

link Forrás

Lélegeztetőn 813-an vannak.

link Forrás

67 859-en kapták meg tegnap az első oltásukat.

link Forrás

Összesen eddig már 3 576 705-en kapták meg eddig legalább az első oltásukat, 1 552 685-en a másodikat.

link Forrás

A mi számításunk szerint a társadalom 55 százaléka lehet már valamilyen szinten védett a vírus ellen a betegségből felépültekkel és az első oltást már hetekkel korábban megkapókat egyben számolva.

link Forrás

Nyitnak ma a teraszok, azért figyeljen mindenki oda magára. Lakosságarányosan továbbra is Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírusban.

link Forrás