Azt ígérik, hogy 2052-re lesz kész az M10-es gyorsforgalmi út

közlekedés
2021 április 25., 15:10

Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja azt írta, kikérte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től az M100 gyorsforgalmi út megépítésével kapcsolatos hatástanulmányokat.

Az M0 nyugati szakasza eszerint 2034-re lesz kész, míg a második részben az szerepel:

„A megbízó tájékoztatása szerint az alábbi útfejlesztésekkel számolhatunk a vizsgálati térségben: M10 gyorsforgalmi út (nagytávon, 2052. évtől).”

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője (k), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j8), Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára (j7), Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára (j6), Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója (j5), Zsiga György, a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója (j4), Tóth Sándor, a Colas Út Zrt. vezérigazgatója (j3), Sipos Zsolt, a He-Do Kft. ügyvezetője (j2), Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (b11), Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott (b10), Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke (b9), Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület), Eger polgármestere (b8), Habis László (Fidesz-KDNP) Eger volt polgármestere (b7), Nagy Csaba (Fidesz-KDNP), Füzesabony polgármestere (b6), Sári László (Fidesz-KDNP), Kerecsend polgármestere (b5), Vámosi László (Fidesz-KDNP), Andornaktálya volt polgármestere (b4), Orosz József, Nagytálya polgármestere (b3) és Hanuszik Csaba (Együtt Maklárért Egyesület), Maklár polgármestere (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi út átadóünnepségén Maklár közelében 2020. július 20-án.
photo_camera Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes országgyűlési képviselője (k), Benkő Tibor honvédelmi miniszter (j8), Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára (j7), Juhász Roland, a Miniszterelnöki Kormányiroda állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkára (j6), Nagy Róbert Attila, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vezérigazgatója (j5), Zsiga György, a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója (j4), Tóth Sándor, a Colas Út Zrt. vezérigazgatója (j3), Sipos Zsolt, a He-Do Kft. ügyvezetője (j2), Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója (b11), Pajtók Gábor, Heves megyei kormánymegbízott (b10), Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke (b9), Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület), Eger polgármestere (b8), Habis László (Fidesz-KDNP) Eger volt polgármestere (b7), Nagy Csaba (Fidesz-KDNP), Füzesabony polgármestere (b6), Sári László (Fidesz-KDNP), Kerecsend polgármestere (b5), Vámosi László (Fidesz-KDNP), Andornaktálya volt polgármestere (b4), Orosz József, Nagytálya polgármestere (b3) és Hanuszik Csaba (Együtt Maklárért Egyesület), Maklár polgármestere (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot az Egert az M3-as autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi út átadóünnepségén Maklár közelében 2020. július 20-án. Illusztráció: Komka Péter/MTI/MTVA

Buzinkay azt írja, az M100-as, Bicskét Esztergommal összekötő szakasz építkezése az ígéretek szerint jövő év elején kezdődik, és ha átadják, az „jelentős plusz forgalomterheléssel fog járni a már ma is élhetetlen állapotban lévő 10-es úton, ezért az M100 kizárólag úgy épülhetne meg, hogy nagyjából egy időben adják át az M10 gyorsforgalmi úttal” és „a 2025-ben átadni tervezett M0 északi szektorral”.

Buzinkay így értékelte a fejlesztés várható időtartamát az alábbi fotóhoz írva:

„Én most 31 éves vagyok, 2052 pedig pont 31 év múlva lesz. Várhatóan hasonlóan fogok kinézni, mint ahogy a képen a FaceApp megcsinált. Ha marad ez a kormány, akkor talán átadják 2052-ben az M10-es gyorsforgalmi utat. Nehéz komolyan venni ezt a tervet.”

photo_camera Fotó: Buzinkay György/Facebook