Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Három hónapos csecsemő is van a koronavírus legújabb áldozatainak a listáján

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Egy három hónapos fiú is megtalálható a koronavírus hivatalos magyar áldozatai között. A csecsemő ma került fel a kormányzati honlapon az áldozatok listájára. Ő a legfiatalabb az áldozatok között, akinek a szervezetében kimutatták a koronavírust.

Azt írják, hogy örökletes izombetegsége, MLASA szindrómája, mitokondriális izombántalma volt.

Müller Cecília április 8-án jelentette be egy 8 hónapos gyermek halálát, aki koronavírusos volt, de mint mondta, nem a fertőzés okozta a gyermek halálát, hanem meningococcus baktérium okozta vérmérgezés. A listára felkerült, mert kimutatták nála a koronavírust felső légúti mintákból. 

A vírus ma jelentett 205 újabb áldozat között feltűnően sok, 36 azoknak a száma, akik semmilyen alapbetegséggel nem rendelkeztek. Köztük vannak 30 alattaik is, egy 23 éves férfi és egy 26 éves nő. Az áldozatok közül, akikek nem volt alapbetegsége, a legidősebb 92 éves, de öten is 80 felettiek. 

Az áldozatok között van egy 28 éves nő is, akinek Down-szindrómája volt, 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó