Tűz ütött ki egy bagdadi covid-osztályon, 82-en meghaltak

Fotó: MURTADHA AL-SUDANI/Anadolu Agency via AFP

Legalább 27-en meghaltak és 46-an megsérültek a tűzben, ami egy bagdadi kórház covid-osztályán ütött ki szombat este, írja a Reuters. A balesetet egy oxigénpalack felrobbanása okozta az intenzív osztályon, ahol a hírek szerint 30 embert ápoltak. 

Az iraki miniszterelnök és Bagdad kormányzója vizsgálatot ígért, hogy megállapítsák, felelősségre vonható-e valaki a katasztrófáért. 

Frissítés (12:53): A belügyminisztérium végül 82 halálos áldozatról és 110 sérültről számolt be, de sokan még mindig nem tudják, mi történt kórházban fekvő családtagjukkal. 28-an haltak meg úgy, hogy éppen lélegeztetőgépen küzdöttek az életükért. Legalább 200 embert kellett kimenekíteni a helyszínről. 

Kirúgták a kórház igazgatóját, a műszaki vezetőt és a térség egészségügyi ellátásáért felelős vezetőjét. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.