46 kiló kokaint foglalt le egy Brazíliából érkező hajón a görög partiőrség

Több mint 46 kilogramm kokaint találtak a partiőrség búvárai egy Brazíliából Görögországba érkező teherhajón - közölték a görög hatóságok. A drogot az egyik vízbevezető rostély mögé rejtették el a hajótesten, egy vízálló zsákban. A Skyros nevű hajó Santarem kikötőjéből indult, és Korinthoszba tartott.

A hajót a partiőrség azután vizsgálta át, hogy információt kaptak a DEA-tól, ami az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának kábítószer-kereskedelemre specializálódott bűnüldöző szerve. A teherhajó legénységéből 23 embert letartóztattak.

Teherhajó Thesszaloniki kikötőjében (a kép illusztráció).Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

A DEA fülesének köszönhetően a görög hatóságok néhány nappal ezelőtt több mint 4 tonna marihuánát is lefoglaltak, ami Libanonból érkezett, muffinsütő gépek belsejébe rejtve. (AP)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.