Folytatódó trendek: kevés teszt, kevés új fertőzött, de még mindig magas halálozás

járvány
2021 április 27., 07:38

Nem tört meg a járvány lecsengése az operatív törzs által közölt legfrissebb adatok alapján, hétfőn tovább csökkent a kórházban ápoltak és a gépi lélegeztetésre szorulók száma, és mindössze 1253 új fertőzöttet regisztráltak. A járványnak 183 újabb halálos áldozata volt, 6360-an szorulnak kórházi ápolásra, közülük 753-an vannak lélegeztetőgépen.

link Forrás
link Forrás

Igaz, a tesztek száma is rendkívül alacsony volt, így a pozitív tesztek aránya még mindig bő kétszerese az öt százaléknak, aminél az Egészségügyi Világszervezet szerint ellenőrzés alatt tartott fertőzésről beszélhetnénk.

link Forrás

Az Operatív Törzs a napi jelentésében maga is megjegyzi, hogy bár a harmadik hullám már tetőzött, a brit mutáns továbbra is terjed, ezért "a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos"

link Forrás

Az oltási számokon már érződik, hogy hétfőn megkezdődött a tömeges oltás a Sinopharm vakcinájával az oltópontokon, ahol elvben minden regisztrált jelentkezhet: 75829-en kapták meg az első dózist azután, hogy vasárnap összesen csak 7772-en.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

A megyei fertőzési trendek az országosnak megfelelően alakulnak, öthetes időtávon mindenhol meredeken esik vissza az új fertőzöttek száma.

link Forrás