Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Folytatódó trendek: kevés teszt, kevés új fertőzött, de még mindig magas halálozás

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Nem tört meg a járvány lecsengése az operatív törzs által közölt legfrissebb adatok alapján, hétfőn tovább csökkent a kórházban ápoltak és a gépi lélegeztetésre szorulók száma, és mindössze 1253 új fertőzöttet regisztráltak. A járványnak 183 újabb halálos áldozata volt, 6360-an szorulnak kórházi ápolásra, közülük 753-an vannak lélegeztetőgépen.

Igaz, a tesztek száma is rendkívül alacsony volt, így a pozitív tesztek aránya még mindig bő kétszerese az öt százaléknak, aminél az Egészségügyi Világszervezet szerint ellenőrzés alatt tartott fertőzésről beszélhetnénk.

Az Operatív Törzs a napi jelentésében maga is megjegyzi, hogy bár a harmadik hullám már tetőzött, a brit mutáns továbbra is terjed, ezért "a védelmi intézkedések betartása változatlanul fontos"

Az oltási számokon már érződik, hogy hétfőn megkezdődött a tömeges oltás a Sinopharm vakcinájával az oltópontokon, ahol elvben minden regisztrált jelentkezhet: 75829-en kapták meg az első dózist azután, hogy vasárnap összesen csak 7772-en.

A megyei fertőzési trendek az országosnak megfelelően alakulnak, öthetes időtávon mindenhol meredeken esik vissza az új fertőzöttek száma.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.