Még a Matolcsy vezette jegybank szerint is aggályos a kormány jövő évi költségvetése

A gazdasági környezet a jövő évi költségvetési törvényjavaslatban szereplő 5,9 százalékos GDP-arányos deficitnél jóval kisebbet, 3 százalékot is lehetővé tesz, figyelmeztetett a Magyar Nemzeti Bank a Költségvetési Tanács keddi ülésén. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint 

tehát a Matolcsy György vezette jegybank szerint is túlzó a kormány 2022-es választási költségvetése. 

Az MNB szerint a tervezettnél kisebb költségvetési hiány "segíti az egyensúlyok megőrzését, illetve helyreállítását." Kiemelik, hogy fontosnak tartják 

"annak elkerülését, hogy a globálisan emelkedő inflációs környezetben a költségvetési hiány a kereslet aránytalan emelésével további inflációs kockázatokat okozzon."

A közleményben kiemelik: "ahhoz, hogy a magyar gazdaság fenntartható felzárkózási pályán maradjon, még inkább növelni kell a zöldgazdaságra való áttérést és a digitális fordulatot támogató fejlesztések arányát." 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.