Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

Sok az oltás, emiatt késve küldhetik ki a védettségi igazolványokat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Müller Cecília az operatív törzs keddi tájékoztatóján elmondta, hogy mivel egyre több oltást adnak be, előfordulhat, hogy a frissen oltottak később kapják meg a védettségi igazolványt. Magyarázata szerint ez azért lehet, mert az igazolványt csak azután küldik ki, hogy rögzítették az oltás felvételét, ami most sok esetben késik.

Az országos tisztifőorvos külön hangsúlyozta, hogy mindenki menjen el a második oltásra is, mert a védettség csak a második oltás után alakul ki teljesen.

A kormány nemrég pontosította, hogy milyen újabb lazításokat vezetnek be, miután elértük a 4 millió beoltottak. Az intézkedések nagy része azokra vonatkozik majd, akiknek már van védettségi igazolványuk. Ők mehetnek szállodába, állatkertbe, vadasparkba, múzeumba, színházba, moziba és könyvtárba is, illetve edzőterembe, uszodába és sport- illetve kulturális rendezvényekre. Utóbbiakon maszkot sem kell viselniük.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó