Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

Újra oltanak külföldieket Szerbiában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ismét kaphatnak oltást Szerbiában a külföldi állampolgárok, most viszont már előzetesen regisztrálniuk kell az interneten egy erre létrehozott oldalon. Ezt Mihailo Jovanovic, az oldal fenntartásáért felelős kormányiroda vezetője közölte.

A szerb állampolgárok előnyt élveznek a védőoltások beadásakor, Belgrádnak viszont az az érdeke, hogy minél hamarabb minél több ember kapja meg az oltást. Eddig több mint 39 ezer külföldit oltottak be Szerbiában.

Oltakozók sora egy belgrádi oltóponton marcius végén.Fotó: MILOS MISKOV/Anadolu Agency via AFP

Márciusban még előzetes regisztráció nélkül oltottak be Szerbiában gyakorlatilag bárkit, aki kérte az AstraZeneca vakcináját.

Szerbiában a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma keddre 1987-tel 681 654-re, a halálos áldozatok száma az utóbbi 24 órában pedig harminccal 6257-re nőtt. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó