Ursula von der Leyen: Azért bántak így velem, mert nő vagyok

április 27., kedd 5:35

Szóba került az Európai Parlament hétfői ülésén az az ügy, amikor az Európai Tanács elnöke, Charles Michel és a Bizottság elnöke, von der Leyen elment a török fővárosba, hogy Erdoğannal egyeztessen, csakhogy a találkozóra csupán két széket készítettek ki a fő helyre a török szervezők, így von der Leyennek a szófán jutott hely.

Ursula von der Leyen a #sofagate néven elhíresült ügyet most a parlamentben úgy kommentálta, hogy megsértve és megbánta érezte magát a találkozón európai nőként.

„Nem találok magyarázatot arra, ami történt, ezért azt a következtetést kell levonnom, hogy azért bántak így velem, mert nő vagyok. Vajon megtörtént volna ugyanez, ha öltönyt és nyakkendőt viselek? A korábbi ülések képein nem láttam, hogy hiányozna egy szék. Igaz, nőket sem láttam ezeken a képeken” - mondta von der Leyen.

Azt is hozzátette, hogy szerinte itt nem is az ülésrendről és a protokollról van szó, hanem arról, hogy meddig kell még elmennünk ahhoz, hogy a nőket egyenlőként kezeljék.

Charles Michael, az Európai Tanács elnöke ismét sajnálatát fejezte ki az üggyel kapcsolatban, és kijelentette, hogy többet ilyen nem fordulhat elő. (BBC)