Gigaprofitot hozott a Google-nak a járvány

járvány
2021 április 28., 06:19

Rendkívül jó éve van eddig a Google anyavállalatának, az Alphabetnek, amelynek a nettó nyeresége az év első három hónapjában 162 százalékkal nőtt. A 17.9 milliárd dolláros nyereség negyedéves rekord. A cég reklámbevétele ebben az időszakban harmadával nőtt.

A cég szerint a rendkívüli nyereségét a "felhasználók megnövekedett online aktivitásának" köszönhetik. Sundar Pichai, az Alphabet és a Google vezérigazgatója szerint az elmúlt egy évben az emberek a Google keresőjét és szolgáltatásait használták kapcsolattartásra, informálódásra és szórakozásra is.

Az adatok alátámasztják ezt, a Google keresőbiznisze harminc százalékkal, 31.9 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben, a Youtube hirdetési bevételei pedig 49 százalékkal ugrottak meg.

Sophie Lund-Yates, a Hargreaves Lansdown elemzője szerint a Google eredményei bizonyítják, hogy a cég startup-etosza ellenére valójában reklámipari cég. "A covid fenomenális pénzeket terelt az onilne kereskedelembe, így az Alphabet megtörhetetlen digitális hirdetési üzletágának kilőttek a bevételei" - mondta. (Via BBC)