Koronavírus-számok Magyarországon 05.12.
Elhunytak + 96 Σ 28 888
Kórházban - 308 Σ 2 974
Fertőzöttek + 905 Σ 793 784
Tesztek + 15 312 Σ 5 560 617
Egyszer oltottak + 45 705 Σ 4 391 794

Gigaprofitot hozott a Google-nak a járvány

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Rendkívül jó éve van eddig a Google anyavállalatának, az Alphabetnek, amelynek a nettó nyeresége az év első három hónapjában 162 százalékkal nőtt. A 17.9 milliárd dolláros nyereség negyedéves rekord. A cég reklámbevétele ebben az időszakban harmadával nőtt.

A cég szerint a rendkívüli nyereségét a "felhasználók megnövekedett online aktivitásának" köszönhetik. Sundar Pichai, az Alphabet és a Google vezérigazgatója szerint az elmúlt egy évben az emberek a Google keresőjét és szolgáltatásait használták kapcsolattartásra, informálódásra és szórakozásra is.

Az adatok alátámasztják ezt, a Google keresőbiznisze harminc százalékkal, 31.9 milliárd dollárra nőtt az első negyedévben, a Youtube hirdetési bevételei pedig 49 százalékkal ugrottak meg.

Sophie Lund-Yates, a Hargreaves Lansdown elemzője szerint a Google eredményei bizonyítják, hogy a cég startup-etosza ellenére valójában reklámipari cég. "A covid fenomenális pénzeket terelt az onilne kereskedelembe, így az Alphabet megtörhetetlen digitális hirdetési üzletágának kilőttek a bevételei" - mondta. (Via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.