Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Visszaszorulóban a járvány, de még mindig magas az áldozatok száma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A szerdai járványadatok szerint tíz százalék alá csökkent a napi teszteken belül a pozitívak aránya. Erre február közepe óta nem volt példa, és a járvány visszaszorulását jelzi. 

Csökken a kórházi terhelés is: 5907 koronavírusos beteget ápolnak, 702-en vannak lélegezetetőgépen. Ez nagyjából a március eleji szintnek felel meg.

Az áldozatok száma lassabban csökken, ezúttal 188-an haltak meg. Összességében több mint 27 ezren vesztették már életüket a járványban. A budapesti áldozatok száma átlépte az ötezret.

Szerdára nagyot nőtt az oltottak száma, több mint 94 ezren jutottak vakcinához, összesen több mint 3,7 millióan. Négymilliónál jelentős lazításokat tervez a kormány, amivel azok élhetnek majd elsősorban, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal. De fontos, hogy nem érdemes azonnal tömegbe menni, ahogy megkapjuk a kártyát, hiszen jóval azelőtt postázzák, hogy kialakulna az első dózissal elérhető immunválasz.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó