Kitoloncolnának két youtubert Baliról, amiért viccből megszegték a maszkviselési szabályokat

Az indonéz hatóságok bevonták két ismert youtuber, Josh Paler Lin és Leia Se útlevelét, miután az egyik videójukban valódi helyett arcra festett maszkkal mentek be egy boltba. 

A törvények szerint az első szabályszegésnél még csak pénzbüntetés jár, de a másodiknál a külföldieket akár ki is toloncolhatják. És bár ez volt Linék első kihágása, a helyi hatóságok bevonták az útlevelüket, mivel a csíny nagy nyilvánosságot kapott. Ezért a több millió követővel rendelkező influenszereket akár haza is küldhetik. Lin eredetileg tajvani, de az Egyesült Államokban él, Se pedig orosz állampolgár.

Azóta egyébként feltöltöttek egy videót az ügyvédjükkel együtt, amiben bocsánatot kértek. Lin elmondta, hogy senkit sem akartak arra biztatni, hogy maszk nélkül mászkáljon, csak szórakoztatni akarták az embereket. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.