Kormányellenes posztokat tüntetett el a Facebook Indiában, azt mondják, véletlenül

Több mint 12 ezer posztot tüntetett el ideiglenesen a Facebook, mert tartalmazták az indiai miniszterelnök lemondását követelő #ResignModi hashtaget. Aki megpróbált rákeresni a bejegyzésekre, csak annyit látott, hogy elrejtették őket, mert szembementek a közösségi irányelvekkel. 

A cég szóvivője szerint egyszerű hiba történt, és nem azért rejtették el a posztokat, mert a kormány erre kérte volna őket. Vissza is állították mindet, írja a Guardian.

A Twitter nemrég 50, a járványkezelést bíráló posztot távolított el a kormány kérésére. A kormány állítása szerint ezek pánikkeltésre alkalmas, álhírterjesztő posztok voltak. 

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP

Indiában katasztrofális a járványhelyzet, naponta több százezer új fertőzöttet azonosítanak, és Delhiben már annyira sok az áldozat, hogy máglyákat kellett építeni a városban

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó