Koronavírus-számok Magyarországon 05.17.
Elhunytak + 38 Σ 29 213
Kórházban - 11 Σ 2 259
Fertőzöttek + 426 Σ 798 573
Tesztek + 10 365 Σ 5 649 027
Egyszer oltottak + 39 287 Σ 4 639 299

Szerbia és Montenegro elfogadja a magyar védettségi igazolványokat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Rendszeresen elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A magyar kormány kétoldalú megállapodásokat tervez kötni a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön megállapodott Nikola Selaković szerb és Đorđe Radulović montenegrói külügyminiszterrel arról, hogy oltási igazolványainkat kölcsönösen elismerik, így a beoltottak péntektől szabadon utazhatnak Magyarország és Szerbia, illetve Magyarország és Montenegró között. Hozzátette, hogy minderről megkezdték az egyeztetéseket Görögországgal és Izraellel is.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.