Vasárnap jelenti be a DK, hogy Dobrev Klára lesz a miniszterelnök-jelöltjük

POLITIKA
2021 április 29., 07:36

A Demokratikus Koalíció május 2-án, vasárnap 15 órakor jelenti be hivatalosan is, hogy Dobrev Klára lesz a miniszterelnök-jelöltjük. Legalábbis a párt Facebook-eseményének oldalán azt írják:

„Anyák napján bemutatjuk az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel és meghallgatott több száz problémát, hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát. Ő mindig ott van, ahol az emberek. Kérdez és meghallgat.”

photo_camera Dobrev Klára Fotó: botost/444.hu

Arról, hogy az ellenzéki oldalon a lehetséges miniszterelnök-jelöltek közt van Dobrev Klára is, már 2020 decemberében beszélt Gyurcsány Ferenc, aki felesége neve mellett akkor megemlítette Jakab Pétert, Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt, majd végül eszébe jutott Fekete-Győr András is.

Azt már tudni lehet, hogy Dobreven kívül a miniszterelnök-jelöltségért indul Jakab Péter, Fekete-Győr András és Márki-Zay Péter is, az ellenzéki pártok pedig már megállapodtak az ellenzéki előválasztás menetrendjéről is.

A jelentkezéseket július végétől várják, a jelöltek pedig augusztus végétől vehetik fel a jelöltségükhöz szükséges aláírások gyűjtőíveit. Az egyéni választókerületben indulóknak négyszáz, a miniszterelnök-jelöltségért indulóknak pedig húszezer aláírást kell összegyűjteniük, ezeket szeptember 6-ig kell leadniuk.

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják, a második fordulót pedig október 4. és 10. között.