Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

Az AstraZeneca vezérigazgatója szerint nem ígértek annál több vakcinát, mint amennyit leszállítottak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Sosem ígértük túl magunkat, annyi vakcinát ígértünk, amennyiről tudtuk, hogy le tudjuk szállítani” - mondta Pascal Soriot, az AstraZeneca vezérigazgatója.

Az Európai Unió április 26-án jelentette be, hogy bepereli az AstraZenecát, mert a cég nem szállította le időben az uniónak megígért mennyiséget.

Soirot szerint azonban mindent megtettek azért, hogy minél több adagot juttassanak el az EU-ba, és bár csalódott, hogy nem szállítottak ennél is többet, de büszke a vállalat munkájára, és teljesen elkötelezettek amellett, hogy növeljék a mennyiséget. Április végéig 50 millió adag vakcina leszállítását ígérték.

Az EU álláspontja szerint viszont az AstraZeneca március végéig a vállalt kötelezettségeknek csak a negyedét teljesítette. Azt is ígérték, hogy június végéig leszállítanak 100 millió adagot, ami messze elmarad a szerződésben foglalt 300 milliótól. (Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó