Ismert focistának adta ki magát egy férfi, hogy pénzt csaljon ki járókelőktől

Kilenc embert vert át, és több százezer forintot csalt ki a segítségére siető emberektől O. Attila a fővárosban 2020. június 11. és 2021. április 14. között. A férfi az utcán szólított le járókelőket, és úgy nyerte el a bizalmukat hogy egy visszavonult magyar válogatott labdarúgónak adta ki magát. A bemutatkozó után gyorsan pénzt kért kölcsön arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója, és nincs nála elég pénz az autómentő kifizetésére. Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba, de közben fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja. Ehhez megadta a telefonszámát, sőt aki bizalmatlan volt, annak megmutatta a focista Facebook profilját is. Mivel O. Attila valóban hasonlított a labdarúgóra, a kételkedők bedőltek a mesének, és több 10 ezer forintokat adtak a csalónak, aki a pénz átvételét követően soha többé nem jelentkezett.

A ferencvárosi rendőrök a nyomozás során azonosították O. Attilát, a csalássorozat feltételezett elkövetőjét, és április 26-án elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az 50 éves férfit 9 rendbeli csalással gyanúsították meg, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.