A Svábhegyen fog lakni Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc

ÉLET
2021 május 01., 08:45

A XII. kerületi Széchenyi-kilátó környéki egyik utcában egy “kétezres évek stílusában épült házat” újítanak fel éppen Mészáros Lőrincéknek - írja a Telex. A 444 tudomása szerint az épületet tavaly 1,14 milliárd forintért hirdették.

Az összesen négyszintes épületben eredetileg négy lakás volt, melyek összesített alapterülete közel 500 négyzetméter, kerti tó is tartozik hozzá. Az egyik oldalról van szomszédja, a másikról egy üres telek határolja.

A 444 információja szerint a villa alapterülete a kiszolgáló helyiségekkel együtt közel 900 négyzetméter. A 186 négyzetméteres wellness részben a szaunán kívül van egy 14 méter hosszú, feszített víztükrű úszómedence. A teremgarázs több mint 200 négyzetméteres, így odabent és a kinti parkolóhelyeken 10-12 autót lehet elhelyezni. A villa specialitása a Karmelita kolostor teraszával vetekedő, Budapest teljes panorámáját megvillantó terasz. A nappali 88 négyzetméter és a 7 szobán felül van benne 4 fürdőszoba.

Azt, hogy tényleg a leghíresebb magyar bulvárpár költözik ide, maga Várkonyi erősítette meg azzal, hogy ügyvédi felszólítást küldött a Telexnek arról, hogy milyen jogszabályokat kell betartania a lapnak, ha a házukról ír cikket. A levélben azt írják, hogy tudomásukra jutott, hogy a lap a jövőbeli otthonukról gyűjt információkat, és le is fényképezte azt.

A házat tavaly novemberben vásárolta meg egy olyan kft, ami a Mészáros Lőrinchez köthető EKHO magántőkealap tulajdonában áll. A villa története is kalandos, a ház volt tulajdonosai között van egy milliárdos ukrán maffiózó szárnysegédje és Éder Zoltán zalaegerszegi szállítmányozási vállalkozó, a hévízi Hotel Aquamarin tulajdonosa is, hogy a ház végül a Jellinek Dániel-féle Indotek Csoport kezéből kerüljön Mészáros érdekeltségébe - írja a Telex.